Kontaktirajte ne na : 02 / 511 21 11

6S - Потопни Пумпи

Карактеристики

- Потопни пумпи за длабоки бунари 6”

- Надворешното тело на пумпата е направено од не’рѓосувачки челик AISI 304.

- Работното коло и дифузорот се направени од noryl.

- Големина на приклучок со моторот според НЕМА Стандардите.

- Вграден неповратен вентил.

- Излез G 3”.

Перформанси

- Капацитет до 45 m3/h.

- Висина до 700 m.

- Номинална моќност на моторот до 43 kW.

- Број на вртежи: 2900 r.p.m (50Hz) – 3500 r.p.m) (60Hz).

Примена

- За снабдување на станбени објекти со чиста вода од длабоки бунари.

- За снабдување на индустриски и комунални објекти со вода.

- За наводнување и други земјоделски примени.

- За системи за гаснење пожар.

- За зголемување на притисокот во високи згради и др. намени.

Услови за работа

- Температура на вода до 30 оC.

- Макс. Количество на песок во водата 60 g/m3.

- Континуирана работа.

- Насока на вртење: во правец на стрелките на часовникот гледајки ја пумпата од страната на спојувањето.