Kontaktirajte ne na : 02 / 511 21 11

5” VN - Бунарски пумпи

Карактеристики

- Потопни пумпи од нерѓосувачки челик блиску споени за бунари од 6” па нагоре.

- Работни кола и дифузори изработени од нерѓосувачки челик со цел да се постигне трајност, супериорна ефикасност и највисоки перформанси.

- Двојни механички заптивки одделени со маслена комора за максимална заштита на моторот.

- Plug-in тип на кабел за напојување и контрола на нивото (пловак) за лесна замена.

- Куќиште од нерѓосувачки челик што не пропушта вода за заштита на моторот.

- Ладењето на моторот е загарнтирано од страна на транспортираната течност.

- Излез 1” ¼ Rp.

Перформанси

- Капацитет до 14 m3/h.

- Висина до 110 m.

- Номинална моќност на моторот од 0,55 kW до 3 kW .

- Изолација класа F, заштита IP 68

- Број на вртежи: 2900 r.p.m (50Hz) – 3500 r.p.m (60Hz).

Примена

- Приватни системи за снабдување со вода за пиење

- Снабдување со вода на општински и индустриски објекти.

- За наводнување и др. земјоделски намени.

- За гаснење пожар.

- За зголемување на притисокот во високи згради и др. намени.

Услови за работа

- Температура на вода до 60 оC.

- Макс. Количество на песок во водата 50 g/m3.

- Континуирана работа.

- Насока на вртење: во правец на стрелките на часовникот гледајки ја пумпата од страната на спојувањето.